maandag 3 januari 2011

2011

Beste Lezer,

Het jaar 2011 is nog heel jong als ik dit schrijf. Ik kijk terug op alweer een bewogen jaar, zowel zakelijk als privé (hoewel zakelijk en privé bij mij allemaal een beetje door elkaar loopt). Gedurende de turbulentie van het afgelopen jaar is me duidelijk geworden dat omstandigheden soms onoverkomelijk lijken te zijn maar eigenlijk altijd overkomelijk zijn.

Wat daarbij heel erg helpt of wat eigenlijk cruciaal is, is het volledig loslaten van je oordeel over een situatie. Geen enkele uitkomst is goed of fout. Dan gebeuren er letterlijk wonderen....

Bij het loslaten van je oordeel over een situatie helpt het als je met compassie naar jezelf, de situatie en eventuele andere betrokkenen kijkt. Compassie is in mijn ogen het middel om de wereld te creëren die we eigenlijk allemaal willen, namelijk:

"Een duurzame wereld vol gelijkwaardige mensen, die -in vrijheid verbonden- datgene doen wat ze het liefst willen doen en in echte welvaart leven, zowel materieel als immaterieel."


Ter motivatie en inspiratie nodig ik je van harte uit om het volgende filmpje (onderdeel van de "Charter for Compassion") te kijken: Movie Charter for Compassion.


En natuurlijk rest mij nog om....



......jou en de jouwen een compassievol, voorspoedig, gelukkig en liefdevol 2011 te wensen!


Hartelijke groet,

Martin Blonk

1 opmerking:

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Gerard Jans. Gerard Jans said: RT @martinblonk: Nieuwjaar 2011 — martinblonk.com's blog http://bit.ly/i6Y743 [...]

    BeantwoordenVerwijderen